KAKO TOSTIRATI LJEŠNJAKE ZA TORTE I KOLAČE

Kako tostirati lješnjake? Ukoliko ste se odlučili za pripremu fantastičnih kolača ili torti sa lješnjacima, preporuka je da ih se prethodno tostira tj. preprži kako bi pustili svoju punu aromu.

Sam proces je vrlo jednostavan a krajnji rezultat su kolači i torte za koje će vam svako tražiti recept. Tostiranje lješnjaka traje svega par minuta.

Kako tostirati lješnjake, pa vrlo jednostavno. Treba vam samo jedna tava i jedna stara krpa, i naravno lješnjaci. Lješnjake istresite na dobro zagrijanu tavu i malo smanjite temperaturu da ne gore. Mješajte i čim primjetite da su počeli da rumene i da se ljuspica odvaja to je znak da su lješnjaci tostirani.

Osjetit ćete i predivni miris. I sad zamislite tortu od lješnjaka, mmmmmmmmmm. Istresite ih u krpu, zamotajte i protrljajte nekoliko puta između dlanova.

Neće spasti svaki milimetar ljuspica ali hoće većina. Ovi mali djelići su zanemarivi. Nemojte se opterećavati. Možete poslije krpe i lagano prstima odvojiti tvrdoglave djeliće, ukoliko se baš zainatite.

 

Kuhajipeci pratite putem aplikacije za Android | putem društvenih mreža Facebook | Instagram | YouTube kanal.