crna rotkva sladić kokice goji

Goji bobice, crna rotkva, korjen biljke sladić, kokice.

Pročitajte par savjeta i zanimljivosti o njima. Možda vam nekada i zatrebaju. Goji i ostala ekipa vam zasigurno mogu pomoći u jačanju i državanju vašeg zdravlja.

 

Bobice biljke “Goji”

goji biljka

Ove bobice često zovu i “sretne bobice” jer se njihovom dužom konzumacijom čovjek bolje osjeća, podiže energiju i izdržljivost. Koristi se kod dijabetesa, visokog krvnog pritiska, groznice, malarije, problema s cirkulacijom, kod erektilne disfunkcije, vrtoglavice, zujanja u ušima itd. U posljednje vrijeme rade se mnoga istraživanja na ovome voću.

 

 

Crna rotkva

crna rotkva sladić kokice goji

U našoj tradicionalnoj medicini crna rotkva i med se od davnina koriste kao prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa kao i drugih tegoba u respiratornom sistemu. Ovaj odlični prirodni lijek – sirup za kašalj, pri tome ima i odličan ukus i veoma je lagan za pripremu.

 

 

 

Kokice- zdrave grickalice

kokice kuhaj i peci

Kokice sadrže kalij, jod, cink, vitamine grupe B, što doprinosi izlučivanju holesterola iz tijela. One također doprinose poboljšanju funkcioniranja nervnog sistema. Kokice sadrže i ogroman broj moćnih antioksidanata (polifenola), koji smanjuju vjerovatnoću pojave kancera i bolesti srca. Tako npr. jedna porcija kokica može da sadrži i do 300 mg polifenola.

 

 

Sladić – odličan lijek za dame

sladić korjen kuhaj i peci

Sladić (korjen) je biljka sa univerzalnom djelotvornošću. Vrlo je sladak i pravo vitaminsko bogatsto je u njemu. Sadrži željezo i vitamine B1, B2, B3, B5 i vitamin E. Ova biljka i njegovi preparati blagotvorno djeluju na žene koje prolaze kroz menopauzu. Smanjuju noćno znojenje i valunge, brže i lakše se tone u san i spavanje je kvalitetnije. Sladić odlično potiče lučenje hormona estrogena, koji u menopauzi polako isčezava.

 

 

 

 


Ako još niste prijavite se na YouTube kanal kuhaj i peci i pogledajte, besplatno, sve video recepte.

 

Kuhajipeci pratite putem aplikacije za Android | putem društvenih mreža Facebook | Instagram | YouTube kanal.